wat het is

vlekks gaat in de zoektocht naar het herdefiniëren van ruimte uit van het idee dat alles verf kan zijn. Een traditionele schilder in een fascinerende moderne wereld vol nieuwe mogelijkheden, materialen, technieken en structuren.

Alles wat een interessante vorm, kleur en structuur heeft is bruikbaar, zolang het maar van toegevoegde waarde is voor het beeld en het gevoel dat in een werk tot uiting moet worden gebracht. Het daardoor niet alledaagse gebruik van materialen en technieken resulteert in soms kleurrijke, soms rauwe objecten met veel contrasten en een geheel eigen karakter. Het zien is het willen aanraken (en dat mag!).

vlekks' werk gaat niet over persoonlijke expressie of het verkondigen van een mening. Met altijd als basis de klassieke schildersthema's als ruimte en licht is er de drang om objecten te creëren die op zichzelf staan, die een eigen ruimte en identiteit hebben maar waarin wel plaats is om te interpreteren, en om jezelf of de wereld om je heen te spiegelen.

Het onorthodoxe materiaalgebruik dwingt tot heel gelaagd denken. Er is een constant bewustzijn van waar naar toe wordt gewerkt en er moeten vooraf weloverwogen keuzes gemaakt worden, want er is geen weg terug.